30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,pinnen,Paypal
GeluidskaartenMicrofoonsSpeakersFilters/AkoestiekKeyboardsKoptelefoonsKabels/Hubs

Rap/Muziek Opnemen | Gratis Advies/Wat heb je nodig?

Professioneeel rap en muziek opnemen met een laptop en externe USB geluidskaart is tegenwoordig wel heel gemakkelijk. Je kunt nu echt letterlijk een betere geluidskwaliteit krijgen met een goede USB geluidskaart en laptop en studio mic, dan 10 jaar geleden met de meest professionele studio apparatuur. Wat heb je nu precies nodig? Wij van USB-Geluidskaart.nl geven je gratis advies over techiek en studio geluidsapparatuur, tips en alle info waar je verder iets mee kunt.

Rap Opnemen Thuis of in Studio?

Jaren geleden was er nog een groot verschil tussen in een studio opnemen of thuis opnemen. Tegewoordig is dat verschil er niet meer aangezien bijna elke producer met een laptop en goede studio software werkt. Het enige verschil is voornamelijk nog de microfoon en usb geluidskaart die gebruikt wordt. Maar ook dat verschil is er bijna niet meer aangezien je voor een paar honder euro met de professionele geluidskaarten al een hogere kwaliteit geluid kan opnemen dan CD kwaliteit. Dus door de vooruitgang van de techniek kun je echt professionele geluidskwaliteit zowel thuis in je home studio als in een professionele studio krijgen met een laptop een usb geluidskaart en een studio microfoon. Het verschil is dan alleen nog hoe goed je bent, hoe goed je met de software programmas kan werken en of je iets van opnemen wil leren.

Opnemen Software en Programmas

Rap opnemen gebeurd tegenwoordig altijd bijna via computers, Macs, laptops en zelfs ook al via de iPad. Dus je gebruikt altijd eigenlijk een software programma of zelfs app om het geluid van je stem op te nemen. Hier zijn vele audio programmas voor te vinden op het internet. Sommige gratis, sommige bijna gratis, ook hele dure studio programmas met veel te veel mogelijkheden, en alles wat er tussen in zit. Een goed programma om bijvoorbeeld simpel mee te beginnen is Audacity wat gratis is, deze is prima voor simpele stem/rap opnamen. Wil je meer op kunnen nemen? Op de Mac heb je bijvoorbeeld het home studio programma garage band en op de PC/Laptop is een Ableton Live lite een super programma om muziek en dus rap mee te maken. Dit programma wordt zo goed als gratis bij verschillende USB geluidskaarten, een launchpad of vele synthesizers mee geleverd. Cubase LE wordt bijvoorbeeld gratis meegeleverd met de Audient iD4 en iD44 geluidskaart.


Rap/zang opnemen

Voordat we bij de Mic, USB mic en geluidskaarten en studio interfaces komen, eerst eigenlijk het goedkoopste onderdeel van een zang/rap opstelling. Namelijk de standaard en het pop screen of pop filter. Dit zijn echt essentiele onderdelen in een studio, en ook home of thuis studio, waar je gewoon niet zonder kunt als je echt goede of professionele geluidsopnamen wil maken.

Als standaard voor een studio mic kun je kiezen voor een bureau standaard of een grote microfoonstandaard waar je bij staat. Het grote voordeel van een goedkope deskstandaard zoals de MD5 bijvoorbeeld is dat je snel kunt werken met je computer omdat je gewoon vanachter je bureau kunt werken en direct stukjes kan zingen of rappen. Een groter microfoon standaard moet je natuurlijk telkens voor op staan, maar als je staand rapt of zingt heb je meer adem en kun je technisch beter rappen. Soms kan dat dus uitmaken als je opneemt, maar het is maar wat je prettig vindt en hoe perfectionistisch je bent.

Het pop filter is echt super belangrijk bij rap opnemen op je laptop, net als in een professionele studio. Een pop screen is eigenlijk een simpel ding. Het is een metalen klem met arm en een stukje stof, meestal nylon. Vroeger maatken ze die van gewoon een stukje ijzerdraad met een nylon kous, en dat werkt al perfect. Wat het doet is eignelijk ook heel simpel, maar wel heel belangrijk bij zang en rap opnemen. Bij harde P en B klanken krijg je als het ware een enorme druk golf, die de studio mic en preamp niet altijd goed aankunnen, waardoor deze oversturen, dus je krijgt gekraak bijvoorbeeld. Ook klinken deze harde klanken snel te overdreven in je opnamen. Dus het nylon filter laat wel alle klanken en geluid door maar houdt de drukgolf van de lucht iets tegen en zwakt deze af. Dit is dus heel simpel, maar werkt perfect.
Voor rap raden we vooral nu de mini POP pro aan. Deze heeft een mooi metalen pop filter wat nog effectiever is, vooral bij rap is dat heel fijn omdat je snel meer accenten legt op klanken en woorden, en die doe je dus harder. Dan is een effectief pop filter zoals deze dus extra aan te raden.


USB microfoon of USB geluidskaart + Studio Mic

USB microfoons zijn de budget oplossingen als je een USB geluidskaart te duur vindt. Prima, en zeker een heel goed geluid, alleen een USB geluidskaart met studio mic is net weer vaak iets beter voor rap opnemen. Dus een USB mcirofoon is prima rap microfoon, en zeker als je niet te veel wil uitgeven. Maar er is dus wel een kleine kwaliteitsverschil in zowel ietsje ruis, als iets in geluid, natuurlijk ook afhankelijk van welk type studio mic je als rap microfoon gaat gebruiken.


USB studio mics voor rap

Goede rap mics voor studio kwaliteit opnamen zijn in iedere prijsklasse genoeg te vinden. Zelfs een Samson C01 die zeer betaalbaar is geeft een heel goed resultaat met de juiste USB geluidskaart. Daarnaast zijn er de X1 en 2200a IIC van sE Electronics in een hogere prijsklasse die echt de meest verbluffende resultaten geven voor de prijs.


USB geluidskaarten voor rap opnemen.

Als je een studio micrfoon als PC microfoon of laptop microfoon wil aansluiten met een hoge kwaliteit dan is de Scarlett 2i2 USB geluidskaart de goedkoopste en beste keuze met een geluidskwaliteit die precies hetzelfde is als de duurdere professionele USB geluidskaart in de SCARLETT serie. Voor zeer professionele opnamen met bijvoorbeeld een iPad is er de iTrack SOLO, dezelfde goede opname kwaliteit alleen nu met de iPad.

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2020 USB-Geluidskaart.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.