30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,pinnen,Paypal
GeluidskaartenMicrofoonsSpeakersFilters/AkoestiekKeyboardsKoptelefoonsKabels/Hubs

Home Recording -Beginnen, Tips en Essentiele Info

Beginnen met home recording is eigenlijk wel heel gemakkelijk tegenwoordig. In dit overzicht geven we je essentiƫle Info voor goed geluid. En dus alles over studio mics, geluidskaarten, speakers, filters, software en meer. En natuurlijk wat tips en ideeƫn waar je als muzikant of beginnende producer wat mee kan.

Geluid opnemen, een microfoon

Home studio recording is het met zeer goede, zo niet professionele kwaliteit thuis opnemen. Eigenlijk is er geen verschil meer met een professionele studio aangezien de apparatuur voor de studio zo goed en betaalbaar is dat veel muzikanten echt letterlijk dezelfde microfoons en geluidskaart thuis gebruiken als in de studio. En ook veel producers en singer/songwriters hebben thuis dezelfde apparatuur om ideeƫn uit te werken en op te nemen.

Een goede studio mic

Een goede studio microfoon is zo betaalbaar dat je eigenlijk wel heel veel keuze hebt. Wil je het goedkoop houden, kies dan een goede USB microfoon:


Meestal zit er ook al mooi een home recording software programma bij, en dan ben je bijna klaar. Natuurlijk nog een goede studio koptelefoon, eventueel wat goede studio speakers, en je kunt aan de slag.

Iets professioneler/Meer mogelijkheden

Wil je het nog iets professioneler dan zijn er ook hele mooi home studio recording pakketten, die beter dan CD kwaliteit opnamen bieden. Dit kon enkele jaren geleden nog niet voor deze prijzen! Zeer mooie pakketten zijn bijvoorbeeld


Hiermee kun je niet alleen zeer professioneel zang of rap opnemen in je home recording studio. Maar ook nog eens direct een gitaar inpluggen, of ander instrument zoals een bas. En er zit ook nog een ingebouwde MIDI interface in mocht je een MIDI keyboard, of ander muziek keyboard met MIDI uitgang al hebben.

Home Recording Akoestiek

Het enige echte verschil met een professionele geluidstudio is helaas de akoestiek. In een professionele recording studio wordt er veel tijd, geld en aandacht uitgegeven aan het ontwerp van de ruimte, en daarna ook nog tal van nabehandeling met speciale dempers, akoetische elementen etc. Dat gaat je thuis helaas niet lukken. Maar dat hoeft ook niet om een professioneel, of in ieder geval heel goed opname resulataat te krijgen.

Veel home recording opnamen klinken slecht door de akoestiek.

Dit komt vooral omdat veel muzikanten die beginnende producer zijn en met home recording aan de slag gaan eerst de schuld geven aan hun microfoon, of hun studio geluidsapparatuur. Als je dan eens wat van de opnamen hoort dan blijkt het vooral blikkerig, hol, echo-ig, en met achtergrond lawaai en gebrom en geruis/gewaai te zijn. Tja dat is natuurlijk niet goed. Maar de oorzaken liggen toch echt aan de ruimte. Bijvoorbeeld

- harde muren, kleine ruimte
- openstaande ramen, lawaai in huis, lawaai/ruis/gebrom van apparaten/computer etc
- muziek wordt via de microfoon opgenomen naast de zang

Niet alles is 1 2 3 op te lossen, maar heel veel wel.

Opname tips, home recording


Tip 1) Zet speakers uit! Opnemen doe je met een goede koptelefoon, het liefst half gesloten of gesloten. En zet ook deze niet te hard, want anders komt dat ook in je koptelefoon


Tip 2) Kies een ruimte uit die niet te veel echo heeft. Een goede ruimte kies je door er hard te klappen. Liefst een home studio met zo min mogelijk echo

Tip 3) Neem dichter op bij de microfoon (niet te dicht natuurlijk) dit vermindert ook slechte echo.

Tip 4) Hang dingen op aan hard muren. Een paar gordijnen, mooi canvas doeken, etc. Gewoon proberen.

Tip 5) Zet dingen in de hoeken neer, hoeken van ruimtes kunnen vevelend werken akoetisch. Zet meer zachte voorwerpen in de ruimte! alles helpt

Tip 6) Gebruik een reflectie filter. Deze zijn gemaakt voor akoestische isolatie van de micrfoon. Niet heel goedkoop, maar zeker hun geld waard.


Tip 7) Gebruik geen computer met een enorme ruis van een ingebouwde ventilator in dezelfde kamer, desnoods een kabel onder een deur door. Liever een stille laptop, iPad of Macbook, en als die toch iets geluid maken, gebruik een lange kabel en zet de microfoon weggericht van het geluid

Tip 8) Neem geluid/muziek op als het stil is. Sluit deuren en ramen, zet geen radio aan. Elk geluid zal een goede microfoon ook oppakken, want dat is wat microfoons doen, kunnen zij ook niet helpen.

Met deze home recording tips moet je echt een heel eind kunnen komen. En eigelijk zelfs hele professionele opnamen op je Laptop, PC of Mac en iPad kunnen maken. Succes! en vragen voor advies is altijd gratis, dus even emailen

Online Cursus, Boek home recording

Meer weten over home recording, studio setups, en hoe je gewoon thuis hele goede, en zelfs professioneel klinkende opnamen kunt maken?

In bijvoorbeeld deze online cursus kun je in een aantal weken alles leren op het gebied van audio, muziek, opnemen en basis studio technieken.

Deze cursus is tevens een extra (bijna) gratis bonus bij veel van de producten die je van goede merken zoals Focusrite, Samson en sE Electronics op onze website kunt vinden zodat je meteen aan de slag kan met deze producten en er het maximale uit kan halen!

.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2020 USB-Geluidskaart.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.