30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,Webwinkelkeur,pinnenbij aflevering,paypal
GeluidskaartenMicrofoonsSpeakersFilters/AkoestiekKeyboardsKoptelefoonsKabels/Hubs

Keyboard Opnemen: Tips, IdeeŽn. MIDI of Audio?

Wil je keyboard opnemen? USB-Geluidskaart geeft je tips, idee√ęn. Belangrijke vraag is: wil je MIDI of audio opnemen?

Keyboard Opnemen

Keyboard opnemen kan eigenlijk op 2 manieren. Je kunt de MIDI van het keyboard opnemen of de audio, het geluid van het keyboard zelf. Dat zijn 2 hele verschillende dingen. De manier waarop je dat opneemt is dus ook heel verschillend, en wat je er daarna op je computer, laptop of Mac mee doet ook weer.

Audio opnemen

Wil je de audio of muziek van je keyboard opnemen dan sluit je de audio uitgangen van je keyboard of muziek synthesizer, of geluidsmodule die je hebt aan op je USB geluidskaart of studio FireWire audio interface aan. Je neemt nu letterlijk de audio of muziek op die je via je keyboard speelt. Dus wat je via een koptelefoon of de speakers op je keyboard hoort neem je op.

Je sluit hierbij je audio uitgangen via de juiste kabels op een goede USB geluidskaart aan en met de opname software kun je nu zo de muziek goed opnemen.

MID muziek opnemen

Met veel keyboards kun je ook MIDI opnemen. Dan heeft het keyboard een MIDI uitgang nodig, maar veel moderne MIDI keyboards hebben ook al een USB aansluiting waarmee je MIDI naar je computer kan sturen. Je hebt dan geen MIDI interface meer nodig.

MIDI is eigenlijk geen muziek/geluid of audio. Als je MIDI opneemt zegt dit eigenlijk niets meer dan de noten die je speelt op je keyboard. De noten worden als informatie via MIDI doorgeven. Het voordeel is dat je ze daarna nog gemakkelijker kunt bewerken in je studio programma of sequencer. Stel je neemt een stukje keyboard op, maar de 4e noot is te snel of te langzaam. Als je de audio van je keyboard hebt opgenomen dan zul je toch echt opnieuw je track moeten opnemen of inspelen. Als je MIDI hebt opgenomen dan pas je in je recording software gewoon het tijdstip van die ene noot aan. Handig.

Om MIDI op te nemen heb je dus of een keyboard met MIDI nodig of een USB MIDI keyboard. Als je een keyboard met MIDI hebt zonder USB dan neem je die op via een MIDI interface. Tegenwoordig zijn er heel veel audio/studio geluidskaarten waar een MIDI interface bij ingebouwd zit. Bijvoorbeeld deze. Dan hoef je geen losse MIDI interface meer te kopen en heb je meteen een goede audio interface met USB.


Keyboards met USB

Er zijn ook inmiddels veel goede MIDI USB keyboards te koop te gelukkig ook niet veel meer kosten, en je krijgt er ook nog veel gratis software bij. Alleen de software kan het soms al waard zijn op een USB MIDI keyboard te kopen. 4 populaire USB studio keyboards met MIDI dus via de USB. De geluiden gaan dan via de software en niet via het keyboard. Vandaar dat deze in verhouding een stuk goekoper zijn dan keyboard met geluiden, terwijl je via de software, zeker voor opname, songwriting en componeren, eigenlijk meer mee kunt.

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2018 USB-Geluidskaart.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com Webshops
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

Online shopping platform door Project XL - CRMAV.com webshops, usselerveenweg 96, 7654PJ Enschede Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.